Tarihe Mâl Olmuş ve Ünlü Şahsiyetlerin Biyografileri

KimdirKimdir.com

Hande Ataizi Kimdir
Hande Ataizi Kimdi..

Ayşe Hande Ataizi (d. 2 Eylül 1973, Bursa), Türk aktris ve sunucu.

Yaşamı

Psikolog Prof. Dr. H. Nermin Çelen kızı olan Ataizi, anne-babasının küçük yaşta ayrılmasından sonra annesinin yanında büyüdü.  Özel İnal Ertekin ilkokulunda eğitimi gördü, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Üniversiteden de hocası olan Yıldız Kenter‘in de sahiplerinden olduğu Kenter Tiyatrosu’nda üç yıl sahneye çıkan Ataizi, 1996 yılında ‘Mum Kokulu Kadınlar’ filmiyle ünlendi ve daha ilk filmindeki oyunculuk performansıyla ‘Altın Portakal’ en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı.

Hande Ataizi, uzun süre başta Ruhsar adlı Tv dizisi olmak üzere Cem Davran’la birlikte pek çok dizi, film ve şov programı projesinde yer aldı. Ataizi, 2002’de Cem Davran’la birlikte sunduğu İki Kere Kiki programında, manken Sevda Demirel’in tokat atması ve yine estetikli burnunu gazetecilere göstermemek için bulunduğu mekanın tuvaletinden kaçmaya çalışırken görüntülenmesiyle çok uzun süre magazin gündeminde baş sırada yer almıştı.

Sinema ve dizilerdeki oyunculuğunun yanı sıra pek çok televizyon gösterisinin de sunuculuğunu yapmıştır.

Sunduğu ve katkısı olduğu programlardan bazıları 2 sezon TNT’de yayınlanan Dest-i İzdivaç 2012 yılında Star’da yayınlanan Benzemez Kimse Sana adlı yarışma programında jüri üyeliği, Sen İste Yeter‘dir. Son olarak Planet Pembe/Sony Channel için ‘Hande Ataizi İle’ adlı programı yapmaktadır.

Özel yaşamı

2004’te Fethi Pekin’le çok kısa bir evlilik yaşadı. 2012’den bu yana Associated Press ile Bloomberg News’in finans bölümünde Türkiye Büro Şefi olan ABD’li Benjamin Harvey ile evli, Leon adında bir erkek çocuk annesidir. Annesinin inşaat mühendisi Hadi Çelen ile yaptığı ikinci evliliğinden Sinan adında bir kardeşi vardır.

Filmografi

Sinema
YılBaşlıkRolüNotlar
1996Mum Kokulu KadınlarBelkıs
1999Kahpe BizansMağdure Bacı
2000Melekler EviArzuhan Öztürk
2007Çılgın DersaneCoğrafya öğretmeni Yıldız
Televizyon
YılBaşlıkRolüNotlar
1993Yaz EviGülçiçek
1995Sahte DünyalarHandan Karadağ
1996Kaldırım ÇiçeğiAyla
1997
Hande ile Açık AçıkKendisiSunucu
1998RuhsarRuhsarDizi / Başrol
Böyle mi OlacaktıGül Tanrıyar
1999YüzleşmeNurgül/İnciDizi / Başrol
Hande Ataizi ŞovKendisiSunucu
2001İki Kere KikiKendisiSunucu, Cem Davran ile.
2002Anne Babamla EvlenseneSema
Vaka-i ZaptiyeBihter
Bayanlar BaylarŞahane
2003Estağfurullah YokuşuGazel
2004Melekler AdasıZinnur/Şerbet/Alev
2005Hande Ataizi ile En ÇekiciKendisiSunucu
2006Sev KardeşimYüksel Atak
Bunu Yayında SöyleKendisiSunucu, Cem Davran ile.
ShowtimeKendisiJüri
2007Buzda Dans
Kara DuvakSüreyya/Handan
2008EceEce
Eşimle Başım DertteKendisiSunucu, Şafak Sezer ile
2009Yaş 15KendisiSunucu
2010Karışık AileKendisiSunucu
2011Dest-i İzdivaçKendisiSunucu
İzdivaç
2012Benzemez Kimse SanaKendisiJüri
2013AltındağlıDizi / Başrol
2015En Sevdiğim 3 ŞarkıKendisiProgram / Juri
2015Hayat Mucizelere GebeSüheylaDizi / Başrol

 

Reklam Alanı

Biyografi Detayları
  • Burç: -
  • Meslek: -
  • Doğum Tarihi: -
  • Ölüm Tarihi: -
  • Doğum Yeri: -
  • Ölüm Yeri: -
  • Ekleyen: admin
  • Tarih: 16/12/2017
  • Kategori: Oyuncu,Sunucu
  • Görüntülenme: 24

Reklam Alanı

© Kimdir
%d blogcu bunu beğendi: